2012. május 19., szombat

BLOG AJÁNLÓ -VARRÓS VASÁRNAP


VARRÓS VASÁRNAP, május 20.

Tradicionális Műhelynap előtti utolsó varrós vasárnap következik, ráhangolódva az alapokra, és kezdetekre, ma a LOG CABIN technikával foglalkozunk.
Az egyik legrégebbi és legizgalmasabb patchwork minta. 
A hagyományos gerendakunyhó blokk középső négyzete rendszerint piros vagy sárga. A piros szín a kandallót (tüzet), a sárga pedig az ablakba helyezett lámpást jelképezi. A "gerendák" ezt a középső négyzetet veszik körül. Ugyancsak a hagyományos változat szerint egy adott munkának minden középső négyzete azonos színű és méretű. A gerendák, amelyek egyforma széles - kifelé haladva egyre hosszabb - textilcsíkok, csigavonalban épülnek a középpont köré. Előfordul, hogy ezek a középső darabok terebélyesebbek a gerendáknál, sőt egyes rendhagyó munkák közepén nem négyzetek, hanem három- vagy hatszögek vannak. A 
blokk két egymás melletti oldala világos, a másik kettő sötét színű.


Mai napon blogot szeretem volna ajánlani,ez a blog az egyik kedvencem.
Nagyon sok hasznos tanács van rajta,sok játék,ötletekben gazdag oldal.
Úgy gondoltam,hogy ezt az oldalt mindenkinek tudom ajánlani,azoknak is akik a Magyar Foltvarró Céh tagja és azoknak is akik nem,de szeretnek ötleteket gyűjteni vagy szívesen meg ismerkednének a foltvarrás színes tágas kreatív világával!


És ha részt vesztek a játékban akkor:
A szabályok a szokásosak: hétfő délelőtt 10 óráig várjuk az elkészült munkák jól látható fotóit a reinerrita@freemail.hu címre. Írhattok hozzá pár gondolatot, történetet, pl.: hogyan tetszett a technika, varrtátok-e azelőtt?
Most is lesz nyertesünk, szerdán sorsolunk!

Jó munkát kívánok:o)

1 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszik a blogod, és a munkáid is! A felhívásodat kicsit későn vettem észre, sokáig a saját blogomat sem látogattam! Olvasható miért! De azért köszönöm, hogy gondoltál rám!

    Ez a kunyhós volt talán az első próbálkozásom annak idején!

    VálaszTörlés