2012. március 9., péntek

Gyerekek és a kézimunka....

Sziasztok!
Krealady  kérdezte hogyan kezdődött,hogy a kislányom szeret kézimunkázni. Én csak a saját tapasztalatomat tudom átadni. 
 Már kicsi kora óta szeretünk kreatív foglalkozásokra járni,olyan programokon részt venni, ahol sok kisgyerek alkotott együtt.Természetesen rajzoltunk sokat,majd gyurmáztunk,azt követte a fa gyöngy fűzése.Öt éves korában mi az ablak festést már javában űztük.(WINDOW COLOR MATRICA)Vannak olyan sablonok amiket csak ki kell tölteni a festékkel,hamar meg van és mutatós is.Olyan dolgok kellenek amibe örömöt tud lelni, amiben nincs kudarc élménye.
Amire emlékszem,hogy sokat készített, az a vasalós gyöngy volt.Persze ezek mind olyan dolog ami időbe telik és sok türelem kell hozzá.(A szülőkre értendő)
Már amikor nagyobb lett akkor a nagymamája sokat foglalkozott vele,horgoltak,keresztszemes képet készítettek,(ahhoz nincs türelme),kötöttek,szőttek szövő kerettel és csak két éve varr varrógéppel és azt is fokozatosan kezdtük....
Ma már egyedül alkot amihez kedve van,sok segédeszközt vásárolók neki,hogy amit készít az szép esztétikus legyen,nem utolsó sorban, hogy örömét lelje benne.
Remélem tudtam egy kis segítséget adni.
Krealady láttam a blogodat és te is sokat kézimunkázol,így nem kell félned,hogy a kislányod nem fog,mert a vérében van.Ezt látja tőled és ha te is befogod magad mellé apró dolgokat készíteni akkor ő is megszereti segíteni fog és a többi alakul.
Bocsi egy kicsit hosszúra sikeredet a beszámoló.....

1 megjegyzés:

  1. Dehogy volt hosszú, nagyon köszönöm!!! Én csak attól félek, hogy nehogy a visszájára süljön el a dolog, hogy pont azért ne akarjon majd alkotni, merthogy tőlem mindig csak azt látta. Azért bízok a legjobbakban:) Köszönöm még egyszer!

    VálaszTörlés